CORE TEAM

Matei Truța

Co-Founder & Managing Partner

Lucrez în industrie de aproape 10 ani.

Am început cu TIFF și Transilvania Film, apoi a urmat Libra Film. Alături de Tudor Giurgiu și HBO Europe am produs filmul documentar România Sălbatică – cel mai mare proiect de film documentar dedicat naturii din România.

Cu ocazia asta am rămas fascinat de intersecția dintre cinematografie și natură așa că în 2022, alături de echipa România Sălbatică, am înființat Asociația cu același nume unde inițiez proiecte care îmbină domeniul audio-vizual cu conservarea naturii. Cel mai recent din ele fiind LYNX – singurul festival internațional de film documentar și fotografie dedicat exclusiv naturii.

August Film a luat naștere din nostalgie împletită cu un proces de maturizare. Mi s-a făcut dor de distribuția de film, dar nu mai puteam să concep să lucrez decât pentru proiecte în care cred și mă regăsesc până la capăt. La un moment dat, în cursul anilor de la Transilvania Film, i-am scris lui Andrei pe un tort că „Ne vedem în August!”. Peste ani urma să înțelegem amândoi că nu mă refeream la luna calendaristică.

Abia aștept să vă răspund la „de ce filmul acesta?”. Pentru fiecare dintre titlurile pe care le vom lansa.

Andrei Agudaru

Co-Founder & Managing Partner

Când am luat parte la primul festival de film în calitate de organizator am mers acolo doar să am parte de o experiență nouă. La momentul respectiv nu știam că 13 ani mai târziu voi alege să  distribui un film pe care l-am ales cu drag alături de prietenul și colegul meu din August Film. Decizia lui de a mă aduce alături de el la Transilvania Film, în 2017, a reprezentat începutul unei perioade în care distribuția de film a ocupat un rol din ce în ce mai important pentru mine.

Când nu sunt activ pentru August Film, e posibil să fiu la vreun festival de film sau unul de muzică, tot în calitate de organizator, că participant am cam uitat să fiu.În ultimii ani am combinat abilitățile de project management cu interesul în zona de ospitalitate și asta m-a făcut să fiu alături de evenimente precum Transilvania International Film Festival, Electric Castle sau Untold.

Abia aștept să împărtășesc cu voi ceea ce eu și Matei considerăm că nu ar trebui să treacă neobservat în sala de cinema și în viață, în general. Ne vedem în august! 

Laura Ducu

Head of Communications

Au trecut puțin peste 10 ani de când comunicarea m-a ales – pentru că, precum multe lucruri din viața mea, un șir de întâmplări neprevăzute, unele mai fericite decât altele, m-au făcut să mă întorc de pe drumul Regiei de film și să pornesc pe cel al comunicării culturale. 

Am spus până acum povești despre evenimente destul de cunoscute de film și teatru  (TIFF, Premiile Gopo, Les Films de Cannes a Bucarest, Noaptea Albă a Filmului Românesc), festivaluri de regenerare urbană prin cultură (Arkadia ShortFest, Victoria Film Festival), filme și documentare autohtone (Varză, cartofi și alți demoni, Moromeții 2, Parking, Jurnalul familiei -escu, Urma, Neidentificat, România Sălbatică), dar și programe internaționale de educație cinematografică (CinEd, Teaching European History Through Cinema). În prezent mânuiesc cuvintele pentru Ideo Ideis, LYNX Festival, NOVA Festival și, mai nou, August Film. Pentru că din toate proiectele de mai sus, cele care s-au simțit ca ACASĂ au fost lucrate cu Matei și, uneori, Andrei.

Deoarece cred cu tărie că indiferent de circumstanțe, chiar și când ele ți se opun, nu poți înceta să fii cine ești cu adevărat, din 2020 am revenit și la regie. Așa că uneori lumea mai dă de numele meu în programul mai multor teatre independente. Și da, cred că voi ajunge cu numele și pe ecran la un moment dat, dacă se întreabă cineva. Dar înainte de toate cred în forța părții luminoase din oameni. Încă. Și în nicio lună din calendar soarele nu e mai puternic ca în August. 

Andreea Lupescu

Creative Events Designer

Dansez de mai bine de 10 ani la intersecția dintre jurnalism, PR cultural, comunicare și ateliere de scriere creativă. Am realizat materiale speciale centrate pe poveștile de viață ale oamenilor pentru TIFF, Electric Castle, Untold, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, iar în timpul colaborării cu Global Records, am făcut o serie de materiale editoriale și video cu numeroși artiști români.

Am ținut și seminarii de mass-media și relații publice la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, workshopuri de creative-writing și drama-writing, în varii proiecte de teatru, film, muzică și educație nonformală. Alături de editura Nemira, am dus mai departe #plăcerealecturii prin evenimente speciale, lansări inedite de carte, premiere internaționale, organizarea cluburilor de carte și campanii naționale de promovare a lecturii, descoperind astfel o pasiune autentică în designul de eveniment.

Dar cel mai important, cred în magia filmelor, încă din copilărie, și în puterea cinematografiei de a construi lumi noi. Mă fascinează poveștile oamenilor și cred că cei care rezonează, ajung să se întâlnească, până la urmă. Uneori chiar în August.

OUR FRIENDS

Laurențiu Paraschiv

Social Media Coordinator

Sunt Head of programming la Bucharest International Dance Film Festival, selecționer al secțiunii Va urma, dedicată serialelor și miniseriilor TV, la TIFF, și digital manager la revista Films in Frame. În ultimul an m-am ocupat și de prezența în social media a Festivalului One World Romania și a Rezidenței de scenaristică Pustnik. Sunt ușor obsedat de Billy Wilder, Spielberg, Scorsese și PTA, ca să mă limitez la doar câțiva. Atunci când nu mă uit la filme și seriale, visez și cizelez la propriile scenarii (accentul pe „visez”!).

Mihai Cucu

Website Manager

Prin liceu mă gândeam că drumul meu va însemna creație literară sau că voi ajunge să fiu cheia care face jurnalismul să devină altceva decât ce este. După facultate și o doză de realitate, dar și după mai multe voluntariate în care am învățat multe și am cunoscut oameni senzaționali, am decis că mai bine fac site-uri! În câțiva ani am reușit să construiesc, împreună cu o echipă minunată, un portofoliu mișto, care numără și site-ul pe care vă aflați. Și tocmai de asta, acest bio nu poate să fie despre mine, ci despre oamenii cu care interacționez, care vin cu idei faine și cu planuri noi, oameni cu care poți sta la o bere și să discuți despre orice, oameni care nu vor vrea niciodată să îți taie aripile.

Letiția Ștefănescu

Video Editor

Sunt editor video de 15 ani și freelancer de 13. Montez cu plăcere atât ficțiune, cât și documentar, dar și diverse altele mai mititele. Zic eu că am un nas aparte pentru tot ce se află la intersecția dintre film & marketing / distribuție – trailere, teasere, making ofs, etc. Sunt fană declarată romance și coming of age movies, iar mai nou, anime-uri. Plus Ultra!